Стефан Вълдобрев и oбичайните заподозрени

откриване на фестивала с коктейл
Muziekpublique - 19:00 - 25€

Concert

За тези, които не знаят Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ са група, която е създадена преди повече от 25 години. В състава на „Обичайните заподозрени“ влизат рок-легендата Иван Лечев (китарист на ФСБ), джаз/етно/рок виртуоза Стоян Янкулов (барабанист и перкусионист, концертиращ с редица световни джаз музиканти), Веселин Веселинов – Еко (най-известният български басист) и китарната звезда от новото поколение Мирослав Иванов.

Добре дошли на още една културна есен и откриването на фестивала за 2017! След концерта, ви каним на по чаша вино или бира, снимки, автографи и среща с артистите!

Скъпи приятели,подари големия интерес към концерта на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", се наложи да потърсим по-голяма зала! Концертът ще се проведе в Muziekpublique Galerie de la Porte de Namur 3 Square du Bastion в непосредствена близост до метро станциата Porte de Namur. Очакваме ви там в неделя на 22-ри октомври! Билети могат да се купят на място в деня на събитието. Плащането на място става само в брой.

Методът Грьонхолм

Espace Senghor - 19:30 - 25 €
Български език

Театър

Спектакъл на ПЛАМЕН ПАНЕВ
Участват: СВЕТЛАНА БОНИН, АСЕН БЛАТЕЧКИ, НИКОЛАЙ УРУМОВ, ХРИСТО БОНИН

Великолепна фабула с прецизно чувство за хумор, изградена по един неповторим начин от изключителен актьорски състав! Почти криминалната завръзка, прави "Методът Грьонхолм", уникален пъзел от манипулации, логика и атрактивност. В центъра на сюжета е един кастинг, в огромна и известна фирма, за ръководна длъжност с фантастично възнаграждение!

Високо пеене от Сатовча

Полски културен център - 18:00 - 15 €

концерт

Групата за “ВИСОКО ПЕЕНЕ” е създадена през 1950 г. Най- голяма заслуга за да звучат нашите песни и до днес, имат основателките на фолклорната певческа група от с. Сатовча. Те са носителки на много награди от фестивалите “Пирин пее”, ”Рожен”, Старопланински събор “Балкан фолк” и др.

Хензел и Гретел

Espace Senghor - сеанси в 11:00 и 13:00 - 12 €
Български език

куклен театър

режисура: Иро Петков и Симона Нанова

Историята за Хензел и Гретел е добре позната на всички и ще я видите точно така, както са я разказали Братя Грим: и камъчетата, и трохичките, и как Хензел ги пуска по пътя в гората, и как една птица ги изкълвава, и чудната захарна къщичка, и как Гретел бута Вещицата в пещта.
И ако се чудите както нас :” Как става така, че една майка заради нуждата изоставя децата си в гората? “, заповядайте на нашия спектакъл и ние ще ви предложим един възможен отговор.

Асансьор за пациенти

CIVA - 19:30 - 10 €
Български с анлийски субтитри

CINEMA

Режисьор - Иглика Трифонова

В опит да помогне на двама свои пациенти, психологът Паскалев решава да ги срещне. Младо момче, след втори опит за самоубийство, и жена, която скоро е разбрала, че е неизлечимо болна, се срещат в болничния асансьор. Какво може да се случи в тясното пространство и за краткото време, през което един асансьор слиза от осмия до първия етаж? Може би нищо… А може би безмерната обич на Ангéла към сина ѝ може да докосне нещастното непознато момче и да го върне към живот… А ако Боян пожелае да живее, може би Ангéла ще добие сили да приеме мисълта за смъртта си… Може би…

"Тя, Островът" следван от филма "в огледалото"

CIVA - 19:00 и 20:00 (филм)
6€ на събитие - общ билет: 10€

Тя, Островът

Сърф, истории и страсти, минало и настояще, различни гласове и странни разкази – всички те се намират в романа „Тя, островът“ като части от пъзел, който единствено читателят може да сглоби. Ирина Папанчева е автор на детската илюстрована книжка „Аз заеквам“ (ИК „Сиела“, 2005), на повестта „Почти интимно“ и на романите „Анабел“„Перо от пеликан“ и „Тя, островът ».

В огледалото
Режисьор - Юлия Кънчева

„В огледалото” е като многоцветен калейдоскоп на цялото общество – бизнес дами, абитуриенти, журналисти, клошари, бивши депутати, бежанци... – всички сме там, с естественото човешко желание за промяна и красота. Филмът е трагикомичен пъзел от лични изповеди в огледалата на фризьорски салон”, споделя режисьорката.